Tilbygg i Sondrevegen

Nøkkelinfo

År
2019
Sted
Oslo
Kunde
Privat
Kategorier
Bolig
Rolle
Arkitekt, søker

En stedstilpasset utvidelse

Kunden kom til oss med et ønske om å utvide husets 1. etasje med et tilbygg og skape en mer sammenhengende planløsning. Tilbygget skulle være tilpasset eksisterende arkitektur men kunne gjerne også ha et mer moderne uttrykk.

Her har vi hjulpet til med både utforming, søknadsarbeid og oppfølging under byggeprosessen.

Tilbygget har fått et ærlig arkitektonisk uttrykk, med synlig konstruksjon av trebjelker og søyler. Utvendig har det fått liggende trepanel som på resten av huset, men i et smalere format og lysere farge. Treelementene har fått lov til å stå med naturlig farge, noe som fremhever konstruksjonen også i fasaden.

Vinduene øverst på veggen går igjen på tre sider, noe som gir et godt innslipp av dagslys og en naturlig skiftende lyssetting gjennom dagen. Dette gjør rommet ekstra spesielt og skaper en behagelig atmosfære.

a.

I dette prosjektet har vi også sett på en omorganisering av 1.etasje med bedre sammenheng mellom kjøkken, stue og spisestue. Over ser du både gammel og ny planløsning. Under oppussingen ble det lagt samme gulv i hele etasjen og spisestuen ble flyttet til det som tidligere var stue. Det nye tilbygget fungerer fint som ny stue, med mye dagslys og malerisk utsikt til den grønne bakhagen. Som en bonus fikk vi plass mellom tilbygget og inngangspartiet til en utvendig trapp ned til kjellerbod under tilbygget.