Rehabilitering av enebolig på Snarøya

Nøkkelinfo

År
2021
Sted
Snarøya, Bærum
Kunde
Privat
Kategorier
Bolig
Rolle
Arkitekt, Interiørarkitekt, søker

Mer plass og et nytt uttrykk til huset fra 60-tallet

Eneboligen fra 60-tallet hadde en fantastisk beliggenhet, men stort behov for modernisering. Planløsningen har blitt optimalisert for å imøtekomme en moderne families behov og ønsker. En stor og viktig del av prosjektet var å få til maksimal utnyttelse av eksisterende bygg innenfor reguleringens rammer.

Huset har fått et strammere uttrykk ved å legge ny kledning og sette inn større vinduer i mørk utførelse.

Boligen er en del av et byggefelt med opprinnelig like hus, men som over tid har fått utvikle seg med både på- og tilbygg. Det har vært viktig å beholde tydelig spor av det originale uttrykket i kombinasjon med et mer moderne uttrykk. 

a.

Vi har også hjulpet kunden med valg av materialer og detaljer i boligen for å oppnå et moderne og nordisk interiør. Vinkabinettet er tegnet og spesialbygget for dette prosjektet, og fungerer som romdeler og designelement samtidig som det lar lyset fra de de store vinduene i kjøkkenet trekke inn i stuen.

Vinskapet kommer med smarte ileggshyller, slik at man også kan få plass til vinglass og karaffel.

Funksjoner ble flyttet rundt og hovedetasjen ble omorganisert. Nytt kjøkken fikk plass i tidligere stue, og har nå blitt boligens mest sosiale rom med utsikt mot vannet og tett kontakt mellom inne og ute. Der kjøkkenet var ble det plass til romslig inngangsparti med garderobem wc og vaskerom. 

a.

Boligens andre etasje har fått et påbygg, slik at det ble plass til en romslig masterdel med eget bad og garderobe med utsikt mot vannet. Det ble også plass til romslige barnerom, barnebad og leke/ tv-rom. 

Trappen er tegnet til prosjektet og er spesialbygget med integrert TV-nisje i 1.etasje. Kombinasjonen av spiler og glass sikrer gjennomsyn og visuell luftighet, samtidig som at trappen markerer inndelingen av de ulike sonene.