Interiør i Bjerkebakken

Nøkkelinfo

År
2020
Sted
Oslo
Kunde
Privat
Kategorier
Interiør
Rolle
Arkitekt, søker

Lekent og fargerikt

Familien på fire bodde i den ene horisontale delen av en tomannsbolig. I forbindelse med en avtale om fordeling av loft og kjeller seg i mellom kom de til oss for å få hjelp til å løse nytt inngangsparti og ny forbindelse mellom hovedetasjen og den nyervervede kjelleretasjen.

Hele planløsningen måtte tenkes på nytt, ettersom soverom og bad ble flyttet til kjelleren og frigjorde mye areal i hovedetasjen. Det var ønskelig at vi så på muligheten til å lage smarte oppbevaringsløsninger og at de to rommene hvor den nye innvendige trappen kom fikk gode funksjoner og ikke bare ble gjennomgangsrom.

I entreen designet vi et møbel som har godt med oppbevaring mot garderobe og gangareal. Sittenisjen sørger for et sted å sitte når man skal ta av og på sko, samtidig som den skaper en bedre forbindelse mellom rommene.

a.

Til prosjektet utarbeidet vi detaljerte produksjonstegninger av møblene som snekkeren kunne bruke som underlag til bygging. Fargene har familien valgt selv, med rådgivning fra oss.

a.

På bildene over kan man se skissene av møbelet til lekestuen med sittenisje og bord som kan foldes ned og brukes til brettspill og andre felles aktiviteter. Det er gøy å se når det endelige resultatet blir så likt som vi opprinnelig hadde tenkt!

Trappen er utført i metall og lyst tre med glassvegg mot kjellerstuen. Glassveggen sørger for dagslys fra vinduet i hovedetasjen. Her er det plass til både TV-titting og tredemølle.