Hytte Bjerkøya

Nøkkelinfo

År
2023
Sted
Asker
Kunde
Privat
Kategorier
Hytte
Rolle
Arkitekt og ansvarlig søker

Hytte for familie på fire

Mellom furutrærne på Bjerkøya ligger det i dag en liten rødmalt hytte idyllisk til tett på vannkanten. Det meste av øya er i dag bebygd med fritidsboliger som fordeler seg på 40 eiendommer. Den gamle hytten på tomten skal gi plass til en ny som vil øke bruksarealet og komforten.

Det er vektlagt en enkel planløsning og bruk av materialer. Hytta oppføres med liggende kledning i lerk. Dette vil tilpasse seg øyas varierte arkitektur på en god måte. Det grånende panelet står godt sammen med svabergene og er valgt for å gi minst mulig fjernvirkning fra vannet. På bakkeplan blir det stue, kjøkken, hovedsoverom og bad, mens det blir hems på loft. Dette gir mer plass for familien, og letter stemningen på regnværsdager. Med nye reguleringsbestemmelser for øya kan utedusjen og utedoen nå komme innomhus.

a.

Den nye hytten oppføres på samme sted for å minimere større inngrep i terrenget. Kontakten mellom inne og ute forsterkes med store vindusflater, og det er tilgang til naturen fra alle rom. Fra soverom og stue kommer man ut til morgenterrassen hvor dagens første solstråler kan nytes med en kaffe. Det siste lyset kan betraktes i leveggen på vestsiden av hytten.