Interiør i enebolig på Snarøya

Nøkkelinfo

År
2021
Sted
Snarøya, Bærum
Kunde
Privat
Kategorier
Interiør
Rolle
Arkitekt, Interiørarkitekt, søker

Et moderne uttrykk

Eneboligen fra 60-tallet hadde en fantastisk beliggenhet, men stort behov for modernisering. Her har vi hjulpet kunden med optimalisering av planløsningen for å imøtekomme en moderne families behov og ønsker. En stor del av prosjektet har også vært å få til en maksimal utnyttelse av eksisterende bygg, og innenfor reguleringens rammer.

Vi har også hjulpet kunden med valg av materialer og detaljer i boligen for sammen å oppnå et moderne og nordisk interiør. Kunden har selv valgt ut den fine kjøkkenløsningen og vi har bistått med rådgivning. Vinkabinettet har vi tegnet og fått spesialbygget spesifikt for dette prosjektet. Det fungerer som romdeler og stilig designelement, samtidig som det lar lyset fra de de store vinduene i kjøkkenet trekke inn i stuen.

Vinskapet kommer med smarte ileggshyller, slik at man også kan få plass til vinglass og karaffel.

Ved å flytte kjøkkenet ut i stuen har dette nå blitt boligens mest sosiale rom, med fin utsikt mot vannet. Samtidig ble det plass til et godt gjestebad og vaskerom i det som tidligere var kjøkken. Dermed kunne også entreen oppgraderes med mer garderobeplass.

a.

Boligens andre etasje har fått et takoppløft/påbygg, slik at det ble plass til en romslig masterdel med eget bad og walk-in garderobe samt utsikt met vannet. Trapperommets funksjon er utvidet med stuedel.

Trappen er tegnet til prosjektet og er spesialbygget med integrert TV-nisje i 1.etasje. Kombinasjonen av spiler og glass sikrer gjennomsyn og visuell luftighet, samtidig som at trappen markerer inndelingen av de ulike sonene.

a.

Huset har fått et strammere uttrykk ved å legge ny kledning og sette inn større vinduer i mørk utførelse.

Boligen er en del av et byggefelt med like hus, men som over tid har fått både på- og tilbygg. Det har vært viktig å beholde tydelig spor av det originale uttrykket.